Kysané mléčné nápoje - Acido
Acido mléko je podobné jogurtu jen je tekutější a obsahuje bakterii acidophilus některé bifidus nebo laktobacilus, jedná se o bakterie které se vyskytují v našich střevech a pomáhají nám například proti plísním či na podporu imunity atd.
Acidophilus je kultura užitečných bakterií, které přirozeně žijí ve střevě. Jsou až neuvěřitelně prospěšné. Dojde-li z různých důvodů k jejich nedostatku, nastává nežádoucí změna střevní flóry - vzniká tzv. disbióza a většinou i candidová infekce. Následky jsou závažné a o to smutnější, že jsou velmi rozšířené.
Ve střevě se množí hnilobné bakterie, vznikají různé toxické látky (hnitím střevního obsahu, ale také vlastním vyměšováním mikroorganismů), narušuje se vstřebávání živin (při sebelepší výživě pak tělo trpí jejich nedostatkem) a jejich syntéza (např. vitaminu B , biotinu a vitaminu K). Tímto se rozpadá zábrana mezi krevním i lymfatickým oběhem a střevy jako zpuchřelina. Škodliviny spolu s patogenními mikroorganismy, tj. bakteriemi, houbami (např. Candida) a viry, se pak dostávají do celého těla. Kvasinka Candida například vyměšuje jedy.
Negativní působení kvasinky
- ničí buňky (způsobují oxidaci buněk, tělo se brání zánětem a nakonec se rozpadá i celé jádro buňky
- poškozují i psychiku člověka
- přetěžuje imunitní systém (tvoří se lymfatické uzliny a následkem toho se tvoří nádory)
Účinky mléčných bakterií
- účinky proti Crohnově chorobě (zánětlivé onemocnění střev)
- proti akné, ekzémům a dalších kožním problémům
- odstraňuje zápach z úst (způsoben rozkladem a hnitím látek ve střevech)
- pomáhá při vaginálních zánětech, aftech, zánětech dělohy, vejcovodů, vaječníků, při bolestech kloubů, plísních na nehtech a na kůži
- může odstranit bolesti hlavy, migrény, deprese, únavu, nesoustředění, popudlivost aj.
- je protialergenní (přemnožené hnilobné bakterie mohou způsobit alergie!)
- snižuje plynatost (signalizuje špatné trávení cukrů a hnití bílkovin)
- pomáhá při průjmech a zácpě (následek zničení střevní flóry)
- prevence proti rakovině tlustého střeva
Recepty:
Sekaná s acidem
Ingredience: 1,5 - 2 kg mletého masa, 4 housky, 2 acidofilní mléka, sůl, pepř, česnek, jako je obvyklé do sekané, koření gyros, směs Tzatziky
Postup připravy: Housky zvlažíme v části acidofilního mléka, a vypracujeme sekanou jako je zvyklé. Kořením gyros nešetříme. Upečeme. Acidofilní mléko dá masu zajímavou chuť. Do zbylého mléka vsypeme Tzatziky, můžeme přidat česnek, kyselou okurku, nálev z okurků. Něco jako jsme zvyklí, když děláme tatarku - zkrátka podle chuti.
Tento produkt můžete zakoupit v naší kamenné prodejně.