Klíčky pšeničné
Pšeničné klíčky obsahují mnoho příznivých a potřebných látek. Obsahují bílkoviny, cukr, škrob, vitaminy, vlákninu, minerální látky a řadu stopových prvků. Z vitaminů je nejdůležitější zastoupení vitaminů skupiny B a vitamín E. Pšeničné klíčky jsou rovněž významným zdrojem minerálů - zejména vápníku, draslíku, hořčíku a fosforu. Ze stopových prvků je zastoupen hlavně mangan, selen, železo a zinek.
Pšeničné klíčky jsou nejen významným zdrojem živin, vitamínů, minerálních a stopových prvků. Ukazuje se, že příznivě působí i na náš vnitřní obranný systém. Povzbuzují imunitu a nepřímo tak působí proti infekcím i nádorovým onemocněním.
Bohatému složení živin a esenciálních látek činí z této potraviny důležitý potravní zdroj zejména pro období zimy a jara. Při pravidelné konzumaci upravují trávení a posilují obranyschopnost organismu.
Obilné klíčky je možno konzumovat bez jakékoliv úpravy a přísady. Mohou se však podávat i s ovesnými vločkami a dalšími musli přísadami, zalité v mléce nebo pouze navlhčené.
Jak je připravit:
Navlhčená zrna pšenice vložíme do hrnce nebo na tác. Vhodné je podložit vrstvu papírem. Při pokojové teplotě necháváme naložená zrna ve stínu asi týden až čtrnáct dní.
Tento produkt můžete zakoupit zde.