Tahini
Tahini je pasta vyrobena našleháním rozmělněných sezamových semínek, podobně jako se vyrábí máslo z burských oříšků. Po přídavku vody, česneku, citrónové šťávy a římského kmínu je skvělá ke kebabům. Jinak se používá jako pomazánka na sendviče, nebo je míchána s rozličnými zeleninami jako je česnek, cibule kořeněné cayenským pepřem. Tak připravíme různé dip-omáčky (na namáčení soust) nebo dresinků či na saláty. Je základní a typickou surovinou tradičního pokrmu Blízkého Východu nazývaného humus (nebo také "chumus" nebo "hummus").
Tahini je také možno zařadit do jídelníčku jako náhradu másla. Toto máslo obsahuje řadu vitamínu skupiny B, důležité minerály jako jsou draslík, vápník, hořčík, železo a zinek a stopové prvky. Je doporučováno při onemocněních kůže, sliznic, nehtů a vlasů, ke zvýšení imunity a zlepšení látkové výměny.
Tento produkt můžete zakoupit zde.